A megfelelő kutyaruha kiválasztása!

Bár jobbára divathóbortnak tűnik, azonban sokkal inkább funkcionális haszna van a kutyakabátnak, pulóvereknek a hidegidőben! Hiába beszélünk dús, hosszúszőrű ebekről, még ők is könnyedén megfázhatnak sétáltatás közben, így tehát fontos felkészülnünk a megelőzésre. Ám hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, az már egy jó kérdés… Ebben segítünk most nektek!

 

Méret

A legelső lépés, hogy megmérjük négylábú kis barátunkat. A nyakától a faroktövéig eső távolságot, ez adja a ruha hosszát, illetve a bordák magasságánál mérjük körbe, mivel ez a kutya legszélesebb része. A felvett méretekkel a boltban már könnyedén tudunk válogatni és megtalálni azt a darabot, amely a nyaktól egészen a fenekéig takarja a hátát és körbe is kényelmesen rásimul a kutyusra.

Anyag

Valójában akkora a választék, akárcsak nekünk embereknek. Található vékonyabb, átmeneti kabát vagy mellény, de kapható bélelt termék is, sőt már gyártanak gyapjú kutyakabátok is, az igazán fogcsikorgató hidegre! Gyakorlatilag minden időjáráshoz lehet ma már igazodni, igazán praktikusak azok a darabok, amik kivehető béléssel rendelkeznek, így egy kabátot többféleképpen is használhatunk. Továbbá fontos szempont, hogy a szövet ne csak szigeteljen, de szellőzőn is, a nagyon mű, nejlonos anyagokat lehetőleg kerüljük!

Praktikum

Ha már az imént említettük az ügyes megoldásokat, akkor érdemes figyelnünk arra is, hogy a ruha maga is rendelkezzen fényvisszaverő csíkokkal! Ezek sokszor életet menthetnek sötétedés után. Ugyanígy jól jöhet, ha amúgy vízálló kabátot is beszerzünk, így elkerülve a megázást és az azzal járó kellemetlenségeket. Egyébként tudtátok, hogy létezik már olyan kiskabát is, aminek ujjai felcsatolhatók?  Pedig van ám! A vízálló,- és símellények a legkutyább hidegben is védik és melegen tartják a kutya hasát a mély hóban.

Stílus

És ha minden szempontnak megfelel a kiválasztott darab, végül jöjjön a legszórakoztatóbb része a feladatnak, mégpedig a színek, minták, stílusok rendkívül változatos kavalkádja! Kész divattervezői remekműveket tudunk vásárolni, ha akarunk. Igazodhatunk a saját egyéni ízlésünkhöz, avagy a kutya személyiségéhez, de kereshetünk az ünnepekre megfelelőt is. Amennyiben pedig mindenkit szeretnénk ámulatba ejteni, akkor arra is van már lehetőség, hogy összeöltözzünk kutyusunkkal! Határ a csillagos ég!