Melyik kullancsírtó eszköz a leghatásosabb?

Ahhoz, hogy kullancsot találjunk a kutyánkban, macskánkban, már rég nem kell sűrű aljzatú erdőkben kirándulnunk, éppen elég, ha van kertünk, vagy ha levisszük a városi parkokba őket. Pont emiatt fontos, hogy időben és folyamatosan gondoskodjunk az élősködők elleni védelemről. Szerencsére a termékek széles skálája vár bennünket, kapható nyakörv, csepp, sőt tabletta is, azonban mégis melyik a leghatásosabb, amely hosszútávon használható? Erre keresünk most választ!

Nyakörv

Nyakörv esetében fontos, hogy ne a legolcsóbbat válasszuk. Igaz, ezek is hatékonyak, azonban sokkal rövidebb ideig, valamint előfordulhat, hogy hatásuk jóval gyengébb.  Hatóidejük amúgy nagyon változó, a néhány hónaptól kezdve, egészen 8-9 hónapig is eltarthat. További szempont, hogy a nyakörv legyen vízálló, így fürdetéskor nem kell azt levenni, plusz az sem gond, ha a szeszélyes időjárásunknak köszönhetően a négylábú barátunk megázik. Arra azonban ügyelni kell, hogy bírja-e a kutyád, cicád bőre a nyakörvet, ugyanis ezek rendszerint alul dörzsölik ki a nyakat, ezért rendszeresen ellenőrizd, nem hullik-e a kedvenced szőre a nyakörvtől.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rágótabletta

Állatorvosok szerint a ma ismert leghatékonyabb módszer a kullancsok ellen. Az állatok testtömegétől függően kell számolni és annak megfelelően vásárolni különböző dózisú tablettát.  Átlagosan  6 hónapig védelmet nyújt egy adag, így könnyen figyelemmel kísérhető a hatóidő. Attól sem kell tartanod, hogy nem eszi meg, mert a tapasztalatok szerint a kedvenceink legalább annyira lelkesen falják be a rágótablettát, mint a jutalomfalatot, mivel ezek ízesítettek. Arra azonban ügyelni kell, hogy nem-e hányták ki a tablettát, mert bár ritkán, de előfordulhat.

 

 

 

 

Cseppek

Ugyan hatékonyak a cseppek, viszont érdemes tudni, hogy ezeknek a legrövidebb a hatóidejük, gyakran kell ismételni az eljárást, ahhoz, hogy folyamatos legyen a védelem. Valamint hosszúszőrű állat esetében ez nem is olyan egyszerű művelet, mivel a cseppeket egyenest a nyakukhoz, közvetlenül a bőrre kell tenni. Ennek ellenére népszerűségük töretlen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+1 Az ultrahangos riasztó

Nem a legelterjedtebb készítmény/termék, mivel önmagában nem is garantál 100%-os védelmet, mivel a készülék nem öli az élősködőket, hanem távol tartja azokat. illetve ezek többnyire nem vízállók, és  emiatt többször kell cserélni akár elemet, vagy akár magát a készüléket is. Hatóideje egyébként az elemtől függ, így akár egy évig is bírhatja, és plusz pont, hogy abszolút biztonságos állatokra és az emberekre nézve is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összegezve tehát, a tabletta és a nyakörv a legbiztosabb módszer, ugyanakkor kérjük ki háziorvosunk tanácsát is! Ha pedig már tudod, hogy mire lesz szükségetek, térj be üzleteink egyikébe, ahol szakképzett eladóink állnak rendelkezésedre!